Norse

Norse Bylgja

Min egen oplevelse af Norse Bylgja er særdeles positiv. I forvejen er jeg meget glad for kombinationen med knækspant og finne. Og her skuffer Bylgja på ingen måde – tværtimod. Finnen har lang vandring, så det er rigtig nemt at justere, hvor dybt den skal gå og dermed virkningen, så kajakken holdes på kursen uanset, hvor vind og bølger forsøger at skubbe den hen. Cockpittet er rummeligt, så selv jeg kan være i den. Og det ses og mærkes, at folk fra det oprindelige Boreal Design i Canada har været med i konstruktion og design af såvel Bylgja som de andre Norse kajakker. Faktisk minder Norse Bylgja mig meget om den canadisk producerede Baffin, som jeg selv havde stor glæde af i en årrække.

Jeg synes selv, at kvaliteten ikke fejler noget – på trods af prisen. Norse kajakkerne fremstilles på en norsk ejet fabrik på Sri Lanka. Kajakkerne er vakuumstøbte, så de er både stærke og lette. Desuden er der i Bylgja indlagt ekstra forstærkninger i kølen og i “knækkene”.

Norse Bylgja er i øjeblikket udsolgt fra fabrikken, og min demomodel er også solgt. Det forventes at være muligt for seriøse kajakinteresserede at prøve den igen i 2020.

Norse Bylgja pris: fra 13.000,- DKK (glasfiber)

Længde: 520 cm. Bredde: 55 cm. Vægt: 24 kg (glasfiber). Lasteevne: 140 kg.

Norse Duva

Duva er et af Norses bud på en god rorkajak. Bundfaconen minder om den canadisk producerede Boreal Design Inukshuk.

Norse Duva pris fra 13.000,- DKK (glasfiber)

Længde: 498 cm. Bredde: 58 cm. Vægt: 23 kg (glasfiber). Lasteevne: 120 kg.