Velkommen til Kanokim.dk (Nordfyns Kano og Kajak)
mail: info@kanokim.dk   tlf: 25 79 29 50   Åbent efter aftale
Startside
Aktuelle tilbud
Havkajakker
Native Watercraft
Quick fra DRP
Joller
Scotty mm.
Pagajer og padler
Hobie
RTM sit-on-top
RTM Brio og Solo
Vogne og transport
Kano
Veste
Beklædning
Tilbehør
Sikkerhed
Reparation
Vestfyn rundt Hobie TI
Boreal havkajakker
Links

 

Current Design:

Se det store udvalg af havkajakker fra blandt andre amerikanske Current Design her: www.kajakkaeden.dk

Ring eller skriv for priser.

______________________________________________________________________________________________

 

- Current Designs Solara (kan prøves)

 

Her er en kajak, der sandsynligvis kan ros af alle. Den er meget stabil og har et stort cockpit, der er nemt at komme ind og ud af.

Den er udstyret med 2 luger og 2 skot, og lugerne er særdeles nemme at betjene. Sædet har flere justeringsmuligheder: Ud over ryglænshældning kan ryglænet justeres op og ned for bedste komfort. Ikke mindst kan sædehyndens hældning også justeres, så man kan opnå bedst muligt støtte. 

Jeg har selv prøvet at fylde cockpittet med vand og sætte mig op i den og ro videre - den var selvfølgelig tung,

men det var absolut muligt.

 

 

 

Pris Solara 120: Kr. 7.500,-

Pris Solara 100: Kr. 6.000,-

______________________________________________________________________________________________

 

Current Designs Isle

 

 

Current Designs Isle er storesøster til Caribou og Suka. De hører alle tre til gruppen af Current Designs Greenland Style kajakker, som bla. andet er bygget med knækspant og finne. Det er nok noget af det bedste blandt havkajakker, som jeg nogensinde har roet (eller det var det indtil jeg prøvede Prana)
Isle er bygget til os lidt større personer. Ligesom sine søstre er den håndbygget i USA og vakuumstøbeteknikken giver en stærk og let konstruktion. Den har rigtig god plads til bagage. Lugerne er nedfældet i dækket, så der ikke er nogen kanter, bølgerne eller andet kan få fat i. Den styrer fuldstændig præcist både i mod- med- og sidesø. Et drej igangsættes med at sætte kajakken på kant, derefter sættes f.eks. et bagror, som slippes igen, når den ønskede radius er opnået, og kajakken fortsætter det ønskede drej, indtil kantningen slippes. Den har en lang vandlinje og dermed rigtig gode hastighedsegenskaber. Samtidig kan den næsten vende på en tallerken, fordi den er så nem at sætte op på kant. 

Suka, Caribou og Isle også perfekte som instruktørkajakker, da de er nemme at manøvrere rundt i en gruppe og har accelerations- og hastighedspotentiale til at ro kursister, der er udenfor "råbeafstand", op. Desuden er de rigtig gode til at vise teknikøvelser med.

Der er tænkt på detaljerne - f.eks. er fodstøtter og sæde monteret uden gennemgående skruer gennem skroget.

Det er måske lidt fjollet men alligevel: Det er som om kajakken siger: "Vis mig, hvad du vil, og jeg skal gøre, som du ønsker"

 

 

Current Designs Isle, Caribou og Suka:
Priser fra 30.500,- kr. (glasfiber)

 

 

______________________________________________________________________________________________

 

- Current Designs Storm GT med ror: kr. 14.000,- (kan prøves)

 

 

Storm GT har rigtig gode trackingegenskaber, så den kan ros uden brug af roret. Samtidig byder den på stor manøvredygtighed og stabilitet. Efter blot 5 minutter i Storm kunne jeg med mine forholdsvis begrænsede evner lægge den på kant og dreje den 180 grader med meget få rundtag. Selvom Storm GT er egnet til større personer, har jeg også oplevet eksempelvis en person på kun 60 kg. og næsten nybegynder håndtere Storm GT i modsø, medsø og ikke mindst med bølgerne skråt ind bagfra endda uden at bruge roret. Det er sjældent at opleve så stor variation af egenskaber i en og samme kajak. Der skal ikke meget til for at sætte sig i kajakken og begynde at ro med tryghed og stabilitet. Når kajakken samtidig har så gode egenskaber, der kan udnyttes af mere øvede kajakroere, er Storm GT en kajak, som man kan vokse med og således have glæde af i rigtig mange år.

Det Norske magasin Paddling har testet Current Designs Storm GT. Testen kan du læse her.
Storm GT er afløst af en redesignet Squall GT, men produceres stadig i et vist omfang efter bestilling.

Squall og Storm GT er blandt Current Designs American Style kajakker.

 

- Current Designs Squall GTS (lillesøster til Storm) med ror til kr. 14.000,-

Læs mere her: http://cdkayak.com/Kayaks.aspx?id=36

 

 

Squall GTS besidder nogenlunde de samme egenskaber som Storm GT - den er bare mindre. Jeg har selv roet den i sidevind på 10 m/s og krabbe fjordbølger uden brug af roret, hvor jeg oplevede dens gode trackingegenskaber.

Squall GTS er dog bedst egnet til mindre personer.

 

- Current Designs Sirocco med finne: kr. 14.000,- (kan prøves)

Læs mere her: http://cdkayak.com/Kayaks.aspx?id=41

 

Jeg har efterhånden roet en del i Sirocco, som er en af Current Designs British Style kajakker. Dens spring gør den særdeles manøvredygtig, men den har samtidig en god retningsstabilitet blandt andet på grund af, at den spidser godt til i begge ender. Finnen hjælper selvfølgelig også til. Med vinterslappe arme kan jeg nemt holde et gennemsnit 6 - 7 km/t. Hvis et vindstød forårsager en kursafvigelse, er det nemt at få den tilbage på kursen med lidt kantning.

 

- Current Designs Squamish (lillesøster til Sirocco) med finne til kr. 11.500,-

Læs mere her: http://cdkayak.com/Kayaks.aspx?id=42

______________________________________________________________________________________________

 

RTM Ysak fås nu med finne eller ror. (kan prøves)

Priser fra 10.000,- kr.

 

Længde: 506 cm. Bredde: 57 cm. Vægt: 27,5 kg. Lasteevne: 120 kg.

 

Min egen opfattelse af Ysak:

Ysaks skrogfacon gør den til en rigtig "performance" kajak. Hvis man er begynder og investerer i versionen med både ror og finne, så kan man bruge roret til almindelig "hyggesejlads" og efterhånden, som man finder ud af, at Ysak kan meget mere end det, begynde at udforske dens muligheder og tage finnen i brug istedet for roret. Finnesystemet er iøvrigt konstrueret, så det er let at reparere, hvis det bliver skadet ved f.eks. baglæns roning ind i en sten eller lignende. Derfor er udgaven af Ysak med finne også oplagt som klub- og undervisningskajak.

Ysak er for roere, som ikke er alt for store. Jeg kan med mine godt 2 meter i højden og en skridtlængde på 98 cm. lige akkurat være i den. Efter lidt leg i Ysak vil jeg absolut anbefale versionen med finne.

______________________________________________________________________________________________

 

Delta Kayaks - se katalog her

Canadisk producerede Kajakker i let og stærk ABS plast med "blød" knækspant og V-shape hull.

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________________

 

Artic - udgået

Min egen - flere år gamle - vurdering af den hedengangne RTM Artic bliver her på hjemmesiden indtil videre (for dem som måske kan være heldige at finde en brugt):

Artic er stadig blandt mine favoritter, og jeg mener, at den er stærkt undervurderet i de mere "kræsne" kajakkredse. Nogle siger, at det er en god begynderkajak, men jeg siger, at den også er god som "fortsætter"kajak. Den kan mere, end den lige ser ud til, og er på samme tid både retningsstabil og manøvredygtig. Min oplevelse er, at lige netop denne kombination af egenskaber er sjælden på kajakker i denne prisklasse uden hjælpemidler som ror eller finne.

Længde: 418 cm. Bredde: 64 cm. Vægt: 21 kg. Lasteevne: 115 kg. Cockpit: 73/38 cm