Velkommen til Kanokim.dk (Nordfyns Kano og Kajak)
mail: info@kanokim.dk   tlf: 25 79 29 50   Åbent efter aftale
Startside
Aktuelle tilbud
Havkajakker
Native Watercraft
Quick fra DRP
Joller
Scotty mm.
Pagajer og padler
Hobie
RTM sit-on-top
RTM Brio og Solo
Vogne og transport
Kano
Veste
Beklædning
Tilbehør
Sikkerhed
Reparation
Vestfyn rundt Hobie TI
Boreal havkajakker
Links

Beklædning.

 

Tørdragt eller våddragt?? Jeg startede selv med våddragt (LongJohn kombineret med rojakke). Det var udmærket til en begyndelse og til vandtemparaturer på mindst 12 - 14 grader. Men nu bruger jeg næsten altid kun tørdragt året rundt. Det er særdeles behageligt, bevægeligheden er i top, og det er let at regulere antallet af lag under tørdragten i forhold til de skiftende årstider. I den kolde tid tager jeg tørdragt og Kokatat Nomad støvler på, før jeg kører hjemmefra og tager det først af, når jeg er helt hjemme i varmen igen efter sejlturen. Så er jeg blandt andet fri for at stå og skifte ude i kulden på en forblæst strand.

 

Tørdragter:

Nedenfor har jeg forsøgt at dele mulighederne for tørdragter op i 3 kategorier efter priser.

 

Se iøvrigt mere på http://www.kokatat.com

 

Den billigste løsning:

Kokatat Hydrus 3L bukser med indbyggede sokker er i kombination med en rojakke med dobbeltfals - f.eks. Kokatat RE-Action eller Kokatat Tempest en løsning, der er næsten lige så god som en tørdragt. Det er efter min mening en langt behageligere og bedre løsning til forskellige årstider end våddragter. Hvis man starter med dette sæt, kan man - efterhånden som lyst og pengepung er til det - opgradere med bedre og mere åndbare rojakker som eksempelvis Kokatats rojakker med GoreTex

Til venstre: Kokatat Hydrus 3L bukser     Midten: Kokatat Tropos RE-Action rojakke     Til højre: Kokatat Tropos Tempest rojakke

                    

 

Mellemløsningen:

Her er vi ovre i tørdragter som er ud i et.

 

Kokatat fører en stribe tørdragter til priser fra omkring kr. 5.800,- og opefter. Der er latexmanchetter i ærmerne og på nogle dragter også i halsen. Det giver en helt tæt løsning. På andre dragter er der  justérbar neopren i halsen. Den justérbare neoprenhals kan føles mere komfortabel end en halsmanchet i latex. Men hvis den ikke lukkes ordenligt, er den ikke helt vandtæt. De indbyggede sokker er af samme stof som resten af dragten og er meget behagelige.

Til venstre: Kokatat Hydrus 3L Meridian                          Til højre: Kokatat Hydrus 3L Swift Entry Kr. 5.800,-

 

Kokatat Hydrus 3L SuperNova Angler. Kr. 6.400,-

 

 

Den dyreste løsning:

Kokatat GoreTex Expediton:

Denne tørdragt er min absolut foretrukne. Jeg bruger den til alt fra kurser, hvor jeg ofte står i vand til over livet ved siden af kursisterne, til almindelig turroning samt når jeg træner teknik, som af og til også foregår under vandet. Desuden anvender jeg den næsten året rundt, hvilket netop er muligt pga. af dens rigtig gode åndbarhed. Den har latexmanchetter i hals og ærmer. De indbyggede sokker er af samme stof som dragten. Der er såkaldt levetidsgaranti på selve dragten (fabrikationsfejl, første ejer - og det virker). Denne garanti omfatter dog ikke latexmanchetterne.

Billedet viser Kokatat GoreTex Expedition

 

Desuden er neoprenstøvler nærmest en nødvendighed - og nu har jeg størrelser op til str. 16 (US).

Priser fra kr. 399,- 

 

Derudover har jeg handsker, muffer osv.